Arctic salt blir jubileumsprodukt til Bodø2016.

Nov 26, 2015

I 2014 ble det utlyst et ønske om å få egne jubileumsprodukter som skal selges i hele jubileumsåret. Totalt er det valgt ut åtte produkter som oppfyller kravene som var satt. Kravene går blant annet på at det skal være lokalt forankrede produkter og være identitetsbærende for Bodø og regionen for øvrig, opplyser Kathrine Steinvik
på vegne av Bodø2016.


Jubileumssjef Tomas Lønsetteig og saltgründer Tore Hongset
lanserer Arctic Salt som et av jubileumsproduktene til Bodø2016. Foto: Kathrine Steinvik

Arctic Salt holder til på Saltbrygga ved Saltstraumen, og holder på med produksjon av flaksalt – med råvarer fra verdens sterkeste malstrøm.

– Hver eneste liter saltvann hentes fra svabergene til bryggerhuset, der det dampes og tørkes med nennsom hånd av saltmakerne. 48 timer tar det å skille de unike maleriene fra vannet. Akkurat som snøkrystallene, er ikke to saltkrystaller like. Vanntemperatur, årstid og luftfuktighet ved Saltstraumen setter avtrykk på hvert enkelt saltflak, forteller saltgründer Tore Hongset.

I forbindelse med jubileet har han sammen med kjøkkensjef på Saltstraumen hotell utviklet et bjørkerøkt salt. Selvfølgelig også med bjørk fra Salstraumen. Salt fra Arctic Salt selges allerede på flere steder i hele Norge, og nå har de mulighet til å også profilere det at Bodø har 200-årsjubileum.

– Vi er stolte ambassadører for Bodø og Saltstraumen, sier Hongset.

Jubileumssjef Tomas Lønsetteig sier dette er et veldig godt produkt som kan nå langt ut over Norges landegrenser.

– Det er en perfekt julegave til nær og fjern, sier han.

Les hele saken i BodøNuTags: Media
Category: I media

Loading Conversation