Nå skal Tore og Håvards lokale salt erobre landet

Dec 17, 2015

Tore Hongset og Håvard Stenersen i Arctic Salt har store ambisjoner for sitt første «ordentlige» driftsår.

– 2015 har på mange måter vært det vi kaller et oppstartsår. Nå er vi ferdigsnekret og har fått produksjonen opp å gå, sier Hongset til Bodø Nu.

Gjør seg bemerket

Han er gründer av Arctic Salt, som produserer salt fremstilt fra vannet i Saltstraumen – på gammelmåten, må vite.

– Her damper vi saltet i store kar før det tørkes, slik blant annet Maldon gjør det, sier Hongset.

Til daglig jobber han i Hovedredningssentralen Nord-Norge, men bruker store mengder tid på saltplanene.

Hans kompanjong Håvard Stenersen jobber fulltid med produksjonen av saltet.

Og Arctic Salt har begynt å gjøre seg bemerket.

Julekalender

I dag, 16. desember, dukket Arctic Salt opp bak luke 16 i Landbruk- og matdepartementets julekalender.

– Vi ble kontaktet av departementet, sendte inn litt info og i dag ble vi presentert der. Det er moro, sier Hongset.

Arctic Salt er i disse dager også representert på Vinterland, ei stor julemesse i Oslo. Der er de sammen med to andre lokale matprodusenter, Bønner i byen og Arctic Mustard.

Planene for neste år er klare:

– Nå skal vi sikre oss gode distribusjonsavtaler, fortsette å lage et godt produkt og sikre god leveranse. Vi er akkurat ferdig med en tung investeringsperiode, så målet for 2016 er å gå i balanse, slår Hongset fast – og avslører at de er i forhandlinger med i alle fall én landsdekkende aktør.

Arctic_salt_skal_ta_over_landet.png

Sake ble først publisert i BodøNu.



Tags: Nyheter, Media
Category: I media

Loading Conversation